Constructie Adviesbureau G en V Gardien en Vrolijk Waarom u een constructieberekening moet laten maken vóórdat u zonnepanelen laat plaatsen

Stefan Gardien

Waarom heeft u een constructieberekening nodig als u zonnepanelen laat plaatsen?

Zonnepanelen zijn een duurzame en rendabele investering voor uw woning of bedrijfspand. Maar voordat u zonnepanelen laat plaatsen, moet u wel zeker weten dat uw dak de extra belasting kan dragen. Daarvoor heeft u een constructieberekening nodig, die aantoont dat uw dak voldoet aan de veiligheidseisen en de regelgeving. Constructiebureau G&V is gespecialiseerd in het maken van constructieberekeningen voor zonnepanelen. In dit artikel leest u waarom u een constructieberekening moet laten maken door Constructiebureau G&V als u zonnepanelen op uw dak of dakkapel wilt laten plaatsen.

Een constructieberekening heeft u nodig om verschillende redenen:

  • Veiligheid: U wilt natuurlijk niet dat uw dak instort of beschadigd raakt door de zonnepanelen. Een constructieberekening voorkomt dat er gevaarlijke situaties ontstaan voor uzelf, uw gezin, uw medewerkers of uw klanten.
  • Vergunning: In sommige gevallen heeft u een omgevingsvergunning nodig om zonnepanelen te plaatsen. Een constructieberekening is dan een verplicht onderdeel van de vergunningsaanvraag. Ook als u geen vergunning nodig heeft, moet u wel voldoen aan het Bouwbesluit en de Eurocodes, die eisen stellen aan de constructieve veiligheid van gebouwen.
  • Verzekering: Vrijwel alle verzekeraars eisen vooraf een constructieberekening waarin het extra gewicht van de panelen is meegenomen. Zo voorkomt u dat u bij eventuele schade niet gedekt bent door uw verzekering. Voor bedrijven geldt bovendien dat zij een Scope 12 inspectie moeten laten uitvoeren door een gecertificeerde partij, die controleert of de constructieberekening en de installatie van de zonnepanelen correct zijn uitgevoerd.

Wat is een constructieberekening?

Een constructieberekening is een berekening die de draagkracht van uw dak bepaalt. Hierbij wordt rekening gehouden met het gewicht van de zonnepanelen, de onderconstructie, de bekabeling, de wind- en sneeuwbelasting en de loopbewegingen tijdens montage en onderhoud. Een constructieberekening laat zien of uw dak sterk genoeg is om de extra belasting te dragen, of dat er aanpassingen nodig zijn om de constructie te verstevigen.

Waarom kiezen voor Constructiebureau G&V?

Constructiebureau G&V is een ervaren en betrouwbaar constructiebureau dat al vele jaren constructieberekeningen maakt voor zonnepanelen. Wij werken samen met diverse leveranciers en installateurs van zonnepanelen, waardoor wij op de hoogte zijn van de nieuwste technieken en materialen. Wij kunnen u adviseren over het beste type en aantal panelen voor uw dak, rekening houdend met uw wensen, budget en energieverbruik.

Wij maken gebruik van moderne rekensoftware waarmee wij uw dak kunnen berekenen. Wij leveren u een duidelijk constructie rapport met alle benodigde gegevens en tekeningen. Indien nodig kunnen wij ook een bezoek brengen aan uw locatie om uw dak op te meten en te controleren.

Hoe kunt u contact met ons opnemen?

Bent u geïnteresseerd in onze diensten? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier, per e-mail naar info@adviesgv.nl of per telefoon op 0174-357990. Wij staan u graag te woord en helpen u graag verder met uw zonnepanelen project. Constructiebureau G&V: uw partner voor constructieberekeningen voor zonnepanelen!

Reageren? Graag!